03. 11. 2016.

Dr. C.Tuna - Tea tree SOS SERUM (Farmasi)






Danas vam predstavljam jedno malo čudo u bočici. Po meni jedan od najboljih (ako ne i najbolji) Farmasijev proizvod.
SOS višenamjenski serum ulja čajevca, pa pročitajte..



Evo šta nam Farmasi kaže:
"SOS višenamjenski serum sa čistim uljem čajevca, pruža potrebnu njegu problematičnoj koži uz nevjerovatan pročišćavajući efekat. Za hitne slučajeve! Čisti serum čajevca ciljano djeluje na oštećenja kože, ubrzava i pospješuje njen oporavak, te direktno tretira bubuljice kako bi se spriječio njihov nastanak bez pretjeranog sušenja kože. Efikasno i brzo smanjuje pojavu mitesera jer čisti i ne začepljuje pore. Ujedno omogućava i blagi prirodni piling kože. pH neutralno. Odlično tretira ujede raznih insekata, posebno komaraca, na koje efikasno djeluje kao repelent ili umiruje područje uboda. Kod ugriza krpelja nanesite višenamjenski SOS serum i nakon 20 minuta krpelj će otpasti sam. SOS serum nanosite još tri puta dnevno kako bi se izbjegla infekcija. Kod ugriza komaraca, pauka ili uboda ose ili pčele stavite hladan oblog natopljen SOS serumom. "

Ulje čajevca je poznato u svijetu kao antiseptik i antibiotik još od davnina. Ovo ulje nije toksično, ne iritira, tako da se slobodno može nanositi na kožu, ali na manje površine. Izuzetno je efektivan kao lijek za infekcije kože izazvane bakterijama i gljivicama (posebno kod akni).

Nego, prvo da počnem od pakovanja.



 

Dolazi u maloj zelenoj kartnoskoj kutijici. Sama kutijica nam ne daje mnogo informacija, ali farmasi je sve to dobro objasnio u svojim katalozima.


Što se tiče bočice, u njoj je 10ml ulja, koje se može i razrijediti vodom, pa se dobije veća količina (ja to nisam radila).
Rok trajanja je 12 mjeseci. Ima jak miris, kao i većina biljnih ulja.

Da pređem na onaj zanimljiviji dio: Zašto toliko volim ovaj proizvod? 

Koristim ga, s vremena na vrijeme, već otprilike dvije godine.
To je najčešće kad mi se na licu pojavi neka bubuljica. E tu dolazi čarobna strana ovog SOS seruma.
 Pred spavanje, potpuno očistim lice i nanesem malu količinu ulja na kritično mjesto. Već sljedeće jutro barem 50% problema je nestalo. U mom slučaju dva dana su potrebna da svaka bubuljica potpuno nestane.
I zato toliko volim ovaj serum.
Kada se nanese na željeno mjesto, osjeti se blago peckanje, a to je upravo zbog njegovog antibakterijskog djelovanja.
Kod ujeda insekata sam ga koristila samo jednom. Svrab ujeda komarca, nanošenjem ovog ulja, zamijeni blago peckanje i nakon jako kratkog vremenskog perioda potpuno zacijeli.




Ovaj mjesec Farmasi je dodao pimpetu za precizno nanošenje. Mada sam i prethodnom varijantom doziranja bila potpuno zadovoljna, moram priznati da ovako puno ljepše izgleda a i praktičnije je.


 

Od srca vam preporučujem ovaj proizvod i tvrdim da se definitivno nećete pokajati ukoliko ikad imate neki "hitni slučaj" na licu ili tijelu, jer ćete tako uvijek imati svoje brzo rješenje. :)

Cijena je oko 14KM, što je sasvim uredu za proizvod ovako širokog spektra djelovanja.

Da li ste i vi probali Farmasijev SOS serum ulja čajevca? Ili možda namjeravate?




0 Kommentare

Objavi komentar