09. 10. 2016.

NYX soft matte lip cream [Recenzija]

Stigla je jesen, a nije li to vrijeme kada svi posežemo za tamnijim nijansama ruževa?! U mom slučaju, godišnje doba za "tamne usne" je baš svako. Ali u ovom sivilu i kišnim danima mislim da svi više vole vidjeti jake i tamnije boje!
Zato danas ide priča o NYX soft matte lip cream ruževima. Ruževe za koje svi znamo, i koje nikako ne smijemo zaboraviti!  Konkretno o SMLC20 Copenhagen i SMLC29 Vancouver.





NYX soft matte cream ruževa ima u 36 nijansi (dvije ekskluzivne), svaka nazvana po određenom gradu. Na NYX-ovoj BiH stranici nyx.ba ih je dostupno 34.


Ja imam Vancouver - tamno ljubičasta i Copenhagen - tamna nijansa šljive (bordo).

Evo šta nam NYX poručuje: "Nije ni ruž ni sjaj, ova mat krema za usne je nova vrsta boje koja se nanosi svilenkasto glatko i ima mat finiš. Soft Matte krema za usne je iznenađujuće dugotrajna, i za razliku od ostalih mat ruževa hidrira usne." 

Dolaze u čvrstoj plastičnoj ambalaži. Boja ambalaže je identična boji ruža a na završecima su naznačene nijanse i nazivi.



Sastojci su naznačeni na pakovanju. Ovi ruževi su naznačeni kao cruelty free, što znači da nisu testirani na životinjama.



Ovi ruževi su kremaste teksture. Lagani su na usnama, baš zbog te svoje baršunaste teksture. Takođe, ne isušuju usne uopšte, ali daleko od toga da ih hidriraju, što jednostavno ne ide uz mat.
Aplikator je spužvast i može se jako lijepo nanijeti, uz malo truda (nije da se može samo "mahnuti" jednom).



Što se tiče ove dvije nijanse koje ja posjedujem, mogu se nositi sa i bez olovke. Kao što i naglašavaju na NYX stranici - uz olovku za bolju postojanost i radi definisanja kontura usne.
Ja lično uvijek koristim uz olovku Copenhagen nijansu. Bordo olovka i ovaj ruž dovode do savršenih usana, prelijepe bordo i definisane. Naravno, uz olovku i duže stoji na usnama, i izraženija je boja. Kod Vancouver ruža, olovku ne koristim jer je sam po sebi baš taman i jak, tako da olovka tu ne igra neku posebnu ulogu.

Nakon što se ruž nanese, potrebno mu je 10-ak minuta da bi se potpuno matirao.
Na ovim swatchevima se dosta dobro vidi kako boje izgledaju u stvarnosti. 



Što se tiče postojanosti, traje u zavisnosti od toga čemu ga izlažete. Pića i hranu može podnijeti oko sat vremena, dok ovako stoji po nekoliko sati.

Imaju li ovi ruževi manu? Naravno. Svi mi znamo šta se dešava sa tamnim mat ruževima. Gotovo svakim. Nakon nekog vremena boja na usnama sa prošara, tj. na nekim dijelovima bude tamnija, a na nekim svjetlija. Ipak, to je problem sa svim ovakvog tipa. Oni koji su navikli na korištenje ovakvih karmina, znaju kako se izboriti s njim. Ako je veče, može se samo ponoviti i biće odlično. Po danu se može malo skinuti (odlično se skida, bez da povuče i ostatak šminke u blizini usana), i ponovo staviti.
Zašto mu tražiti manu, pored ovoliko prednosti? Nijanse su predivne, tako da im se sve može oprostiti.

Takođe, moram napomenuti da su ovi ruževi jako fotogenični! A i dobro se nosi s poljupcima. :)



Za ovaj ruž, 18ml potrebno je izdvojiti 13,60KM.

Da li ćete vi ponovo u svoj dnevni i večernji make up vratiti ove NYXove divne ruževe?
Možda ih nikad niste ni prestali koristiti, ili ga nikad niste probali? 
Pišite.. :)

2 Kommentare